Από 1 Φεβρουαρίου 2017 υποχρεωτική η αναγραφή αποδοχής καρτών ως μέσο πληρωμής

Σύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου 4446/2016, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι από την 1 Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος τους και στο ταμείο. Παραβίαση της υποχρέωσης αυτής αντιστοιχεί σε διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ, σε περίπτωση ελέγχου.

Από την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή καρτών ως μέσου πληρωμής.
Για την αποφυγή δυσάρεστων προστίμων προτείνουμε σε όλες τις επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να αναρτήσουν τη σχετική σήμανση ενημέρωσης των πελατών τους, είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, είτε όχι.

Δημιούργησαμε δείγματα αυτής της πινακίδας η οποία ενσωματώνει και την υποχρεωτική αγορανομική διάταξη 4/28/11-2012 για την υποχρέωση μη πληρωμής του αντιτίμου συναλλαγής σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης, την οποία οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να κατεβάσουν παρακάτω.

[embeddoc url=”https://koukoulakis.gr/web/wp-content/uploads/2017/01/POS.doc” download=”all” viewer=”microsoft”]

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο