Κοινωνικό μέρισμα: Στις 15 Δεκεμβρίου η πίστωση των χρημάτων

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ενημέρωσε πως το κοινωνικό μέρισμα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15 Δεκεμβρίου.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real fm, η υπουργός μετέθεσε την ημερομηνία, που είχε ανακοινωθεί από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Καρέλλα κατά περίπου πέντε μέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα οι καταθέσεις αιτήσεων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς καθώς έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 1.000.000 αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, στην ειδική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα έχουν γίνει 1.170.000 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί 507.000 και 238.000 έχουν απορριφθεί. Οι υπόλοιπες παραμένουν σε αναμονή. Πολλές από τις εν αναμονή αιτήσεις θεωρούνται εγκεκριμένες όμως, καθώς υπολείπονται να συμπληρωθούν μόνο μερικά στοιχεία.

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Οι απαντήσεις σε όλες τις απορίες

Ο κ. Καρέλλας τόνισε πως για «λιγότερο από 60 ώρες ανοικτή η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και έχει δεχθεί 20 εκ. επισκέψεις και πάνω από 2 εκ. μοναδικούς επισκέπτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας έχουν γίνει βελτιώσεις στις αιτήσεις των φιλοξενουμένων. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι που ο φορολογούμενους που τους φιλοξενούσε έχει αποβιώσει θα μπορούν να κάνουν αίτηση με αλλαγή που θα υπάρξει στην αίτηση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η επιλογή στην αίτηση για την προσθήκη νέων μελών. Βελτιώσεις αναμένεται να γίνουν και στις περιπτώσεις χηρείας που αφορούν το 2017 και δεν μπορούν ακόμη να υποβάλλουν την αίτηση.

Ακόμη, τα προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζονται να πάρουν κωδικούς και να συναινέσουν στην αίτηση και έτσι δεν χρειάζεται να βγάλουν κωδικούς taxis.

Να υπενθυμίσουμε πως όποιος έχει κάνει λάθος στην αίτησή του, μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλλει νέα αίτηση.

 

CNN.GR

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο