Μετά τον Σεπτέμβρη ξεκινούν οι συμψηφισμοί των εισφορών του ΕΦΚΑ

558

Μετά τον Σεπτέμβρη θα προχωρήσει ο ΕΦΚΑ στους συμψηφισμούς των εισφορών των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών για τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει το 2015 και αυτών που θα προκύψουν από τα εισοδήματα του 2016.

Αυτό προέκυψε με βάση τους 2 διαγωνισμούς της ΗΔΙΚΑ που προκηρύχθηκαν πριν το Πάσχα, για τον ανασχεδιασμό της βάσης δεδομένων μη μισθωτών ΕΦΚΑ, τη δημιουργία νέων προγραμμάτων για την ενσωμάτωση κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας και την εκκαθάριση των εισφορών προς τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαγωνισμοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 4 μηνών και αυτό σημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ θα έχει δυνατότητα συμψηφισμών των εισφορών μετά τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τους μήνες μέχρι την έναρξη των συμψηφισμών θα καταβάλουν υψηλότερες εισφορές και με τον συμψηφισμό της συνολικής οφειλής τους, θα καταβάλουν μικρότερες εισφορές για το εναπομείναν διάστημα μέχρι το τέλος του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More